Nejlepší věci, které můžete ve Washingtonu dělat zcela zdarma

Asi se nenajde nikdo, kdo by nevěděl, že Washington D. C. je hlavním městem Spojených států amerických. Jeho základní kámen byl položen v roce 1791. Jde o nesmírně moderní, pulzující a dynamické město. Utratit tady pořádný balík tak není nic složitého.
Washington Kapitol
A další zajímavost: William Thornton, autor Kapitolu, nebyl stavitelem z povolání. Architekturu měl jen jako koníček. Přesto fyzik a vynálezce z Britských Panenských ostrovů vyhrál konkurs na jednu z nejslavnějších staveb USA.
Zdroj: ESO travel

Návštěva muzeí

Návštěva muzeí ve Washingtonu je zcela bezplatná. A nabídka je tady opravdu velice obsáhlá. Navštívit můžete třeba muzeum letectví a kosmonautiky s řídícím modulem Apolla 11, stravou pro kosmonauty nebo letadlem, se kterým Charles Lindenbergh poprvé přeletěl Atlantik. Pokud vás spíše láká umění, pak je jasnou volbou Národní přírodovědecké muzeum s ohromnými dinosaury, živou hmyzí ZOO nebo gigantickou chobotnicí. Za uměním zamiřte do Národní galerie, za indiány pak do Národního muzea amerických indiánů.

Prohlídka památníků

Zdarma můžete ve Washingtonu navštívit také celou řadu památníků. Připomenete si tak jednotlivé americké prezidenty anebo méně příjemné války, které Spojené státy vedly. Dominantou města je jistě 170 metrů vysoký Washingtonův obelisk nebo impozantní Lincolnův památník připomínající antický chrám. Co se týče válečných památníků, za zmínku jistě stojí památník války ve Vietnamu nebo památník padlým vojákům z druhé světové války.

Washingtonův monument

V celém městě nesmí být nic vyššího než Washingtonův monument, tedy asi 170 metrů. Zdroj: BILLPERRY (Bigstockphoto.com)

Rozjímání na Arlingtonském hřbitově

Asi nikde jinde nenajdete takovou koncentraci vlastenectví, jako právě na Arlingtonském hřbitově. Hřbitov leží přes řeku Potomac a hned na první pohled vás upoutají dlouhé řady bílých náhrobků padlých vojáků i válečných veteránů, které pokrývají svahy s výhledem na celé město Washington. Pohřben je tady také prezident John F. Kennedy s manželkou a dvěma dětmi nebo někteří členové posádek raketoplánu Challenger a Columbia.

Odpočinek ve zdejších parcích

Samozřejmě i vstup do parků plných laviček, fontán a zelených ploch pro sport či odpočinek, je ve Washingtonu zdarma. Vydejte se třeba na průzkum The Yards Parku, kde jsou často pořádány nejrůznější koncerty a vystoupení. Za zmínku stojí také Rock Creek Park, který vám propůjčí pocit, že se nenacházíte uprostřed rušného velkoměsta, ale uvnitř panensky čarokrásné přírody, kde není pro stres a shon prostor. Pokud zamíříte do Meridian Hill Parku v neděli odpoledne, přidejte se ke klubu černošských hráčů na bubny.

Nejvyšší soud ve Washingtonu

Pod modrou oblohou opravdu je majestátní. Zdroj: davidevison (Bigstockphoto.com)

Zúčastněte se celodenním festivalů

Pokud milujete hudbu, tanec a nekončící veselí, informujte se o festivalech, které jsou ve Washingtonu D. C. často pořádány. Jedním z nich je například Art All Night: Made in DC, kde jsou umělecká díla prezentována prakticky na ulicích. Obdivovat je proto může každý bez rozdílu. Neméně zajímavý je také Funk Parade – průvod, veletrh a hudební festival, kterým lidé oslavují ducha funky stylu.

Autor: Jan Švestka Ne, 03/03/2019 - 05:14

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-