Pláž v Santa Monice proslavily vnadné plavčice i konec jedné silnice

Města: 
Jedna z nejznáměnějších pláží na světě si navzdory oblíbenosti zachovává svou městsky romantickou atmosféru. Slavná Santa Monica Beach vítá cestující neméně proslulé Route 66, která zde končí. Zajeďte si nachytat bronz na pláž, kde zachraňoval tonoucí Mitch Buchannon.
santamonicabeach1
Fotku se západem slunce si odváží většina turistů, tehdy totiž vypadá Santa Monica nejlépe.
Zdroj: Pacheco, Flickr.com

Je oblíbeným místem pro obyvatele Los Angeles i turisty, můžete tu pořádat piknik, půjčit si kolo, naučit se surfovat, zaposilovat si nebo zapózovat u záchranářské věže. A navíc leží velmi blízko Hollywoodu. Není divu že Santa Monica Beach znají lidé po celém světě. Obejvila se ve filmech Titanic, Forrest Gump, Iron Man, Hancock a mnoha dalších. Světové publikum ji ale má v myslích nejvíce spojenou se seriálem Pobřežní hlídka.

santamonicabeach2k

Čeho se na pláži v Santa Monice nedočkáte, je osamocenost. Faktor městské pláže se zde násobí oblíbenou korzovací trasou. Zdroj: Dehk, Wikimedia Commons

 

Výhled z ruského kola na opravdovou Ameriku

Korunou oblíbené losangelské destinace je molo Santa Monica Pier. Postavené v roce 1909 je Američany uctíváné coby prastará památka. V roce 1922 na molo přibyl ikonický Loof Hippodrome Carousel. Bez záběru na něj se neobejde žádné fotoalbum z Kalifornie. Kousek od ruského kola si můžete udělat jinou fotku s legendou - silnicí Route 66, která právě zde po téměř čtyřech tisících kilometrech končí.

santamonicabeach3

Santa Monica Beach měří víc než 5 a půl kilemetrů, slavné molo je její dominantou. Zdroj: Jelson25, Wikimedia Commons

Aby toho nebylo málo, pět a půl kilometru dlouhá pláž leží v těsném sousedství Pacific Coast Highway, která láká svými dechberoucími výhledy na rozervané kalifornské pobřeží. Vyrazit se Santa Monica Beach můžete až k San Franciscu.

Když jsou pláže černo-bílé

Život na této pláži ale nebyl vždycky zářivý jako zuby televizních záchranářů. Na začátku 20. století se Santa Monice přezdívalo Ink Well nebo Negro Beach. Bylo to totiž jedno z mála míst v Los Angeles, kde si mohlo písek a oceán užívat i černošské obyvatelstvo. Na rozdíl od ostatních speciálně určených pláží na jihu Los Angeles tu ale nebyli černošští návštěvníci tolik obtěžovaní. Naučil se tu sufrovat i jeden z prvních černošských surfařů v Kalifornii slavný Nick Gabaldon.

santamonicabeach4

Plavčíci a záchranářské věže patří k Santa Monice jako Oscar k Hollywoodu. Zdroj: Wolfgang Sauber, Wikimedia Commons

Chcete byt v Santa Monice? Chce to pořádně nadité kapsy

Každý rok vyrazí na pláž v Santa Monice na osm milionů turistů. Mnoho z nich se snaží zachytit kalifornskou uvolněnou atmosféru, vyfotit si opravdového plavčíka nebo se najíst v jedné z blízkých restaurací, kde večeří celebrity. Je to sen i mnoha Američanů, na bydlení v Santa Monice většina z nich nedosáhne. Průměrný byt tu stojí kolem dvaceti milionů korun. Návštěva vás však bude stát o mnoho méně a rozhodně se vám zapíše do paměti.


Autor: Petra Kejklíčková St, 03/23/2016 - 17:25

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-