V Aspenu zima ještě nekončí, vraha poznáte až v letadle

Města: 
Zima nám pomalu končí, ale lyže a snowboardy ještě nemusíme odkládat za skříň. Ve velkých lyžařských střediscích je sněhu stále dost. Beze zbytku to platí pro Aspen. Mezi místními kopci ale lidé nežijí jen sportem, k dispozici je mnoho kulturních akcí. Ale stejně, řezat na svahu dravě oblouky, nechat sníh odlétat do prostoru za lyžemi nebo prknem a užívat si okolní lesy, tomu se nic nevyrovná.
Aspen
Aspen je ráj lyžařů. Konalo se tu mistrovství světa a každoročně se sem sjíždějí nejlepší sjezdaři světa na závody světového poháru.
Zdroj: ESO travel

Jet na hory v březnu nebo v dubnu, tedy na úplném konci lyžařské sezony, skýtá nejednu výhodu. Příjemně překvapí některé slevy, s nimiž obchodníci nejen v Aspenu v tuto dobu přicházejí. Nejznatelnější úlevu pocítí peněženka při placení ubytování a permanentky na sjezdovky.

Navíc se vyhnete těm největším frontám, takže si na kopec nemusíte brát detektivku, abyste si zkrátili čas při čekání na vlek. Kdo je vrah se proto dočtete až v letadle na zpáteční cestě, ale volné svahy za to napětí určitě stojí.

Po knize nemusíte sahat ani v čase, kdy nemáte na nohou žádná prkna. Okolí nabízí spoustu možností kulturního vyžití. Takže co vlastně nabízí Aspen na přelomu března a dubna?

  • 28. března Jedna ze série přednášek o přírodě. Vědci a odborníci na životní prostředí se rozpovídají o budoucnosti místní přírody a rádi zodpovědí jakékoliv dotazy.
  • 28. března Richard Wagner: Parsifal. Příznivci vážné hudby se mohou vydat do Wheeler Opera House na představení jednoho z mistrovských kousků německého skladatele. Přes vynikající výkony protagonistů zatím jejich vysoké tóny, naštěstí, žádnou lavinu nestrhly.
  • 30. března Oslava padlých kamarádů – každý rok zde skupina místních organizuje jízdu v bláznivých kostýmech na památku a oslavu dvou kamarádů, kteří v dubnu 2008 zemřeli v horách.
  • 7. dubna Poslední den provozu Buttermilk Mountain – věhlasný areál, v jehož prostorech se konají X Games.
  • 9. – 14. Dubna Aspen Shortfest – jedenadvacátý ročník akce, jež patří mezi 50 nejlepších filmových festivalů světa. Zaměřuje se na krátký film. Jestliže, tak jako my, přemýšlíte o tom, co je dlouhý film, tak vězte, že takový, která trvá 41 a více minut.

Více aspenských akcí najdete ZDE.

Tak co? Máte chuť užít si zimní radovánky během jara v nejatraktivnějším zimním středisku Ameriky? Ještě není pozdě s tím něco dělat. Leckterá cestovní kancelář vám ráda pomůže zařídit vše potřebné pro zájezd do Aspenu.

Autor: Jan Švestka Čt, 02/28/2013 - 08:33

Zájezdy do této oblasti

Zemí kaňonů a puebel

Skalisté hory a přírodní klenoty středozápadu USA.

již od
66 990 ,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-