Nudisté vystřídali piráty na Pirate’s Cove Beach

Města: 
Na lásku na první pohled jsem nikdy nevěřil. U fotek se mi ale mnohokrát stalo, že jsem u neznámého nepopsaného snímku strávil někdy i desítky minut hledáním přesné lokality pořízení. Krajina na obrázku se mi zdála tak krásná, že mi zkrátka nedovolila přestat vyhledávat, dokud nenajdu odpověď. Stejné to kdysi bylo i u téhle fotky je na ní jedna skrytá kalifornská pláž.
Pláž Pirate's Cove v Kalifornii
Uznejte sami, není to nádhera?
Zdroj: bigstock.com

Pirate’s Cove Beach navazuje na pobřežní pás pláže Avila. Je od ní ale oddělená skalami. Izolovanost Pirates Cove vytváří podmínky pro to, aby se tu lidé chovali velmi neformálně, především z hlediska oděvních zvyklostí. Ano, Pirate’s Cove Beach mají rádi nudisté. Ono totiž kvůli skalnatému okolí není zrovna nejsnadnější se sem dostat.

Kde je Pirate’s Cove Beach?

Tuhle nádhernou pláž najdete u osmitisícového městečka Pismo Beach na pobřeží Kalifornie. Pokud jedete po břehu Pacifiku z Los Angeles do San Francisca, je to přibližně v třetině cesty. Název napovídá, co se tady dělo. Piráti, kteří pašovali zboží z Karibiku, především alkohol, v těžko dostupné zátoce ukrývali zboží.

Pirátská zátoka na pláži v Kalifornii

Tak vypadá pohled z úrovně pláže za soumraku. Zdroj: bigstock.com

Nikoho proto nepřekvapí, že se na tomto zajímavém místě (jako vystřiženém z dobrodružných románů) setkáte s dalšími romanticky znějícími názvy jako Smuggler’s Cave, Jeskyně pašeráků. Lokality s podobným pojmenováním při cestě po pobřežích USA objevíte docela často. Tohle je ale výjimečné nejen krásou.

Lidé na Pirate’s Cove Beach milují svobodu. Mohou sem bez plavek, parkování v okolí mají zdarma, s žádnými poplatky za užívání pláže se nesetkají. A hlavně je nikdo neruší. Zkrátka pohádka.

Autor: Jan Švestka Pá, 07/19/2019 - 07:00

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-