5 nejlepších „Dog Friendly“ pláží v Americe

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepším přítelem člověka. Ten, kdo psa má nám dá jistě za pravdu, že odevzdanějšího a laskavějšího přítele můžeme mezi dvounožci jen těžko pohledat. Jestliže se s vašim oddaným kamarádem pravidelně vydáváte do světa, asi jste měli několikrát problém s procházkami po plážích.
Psi na pláži v USA
I psi mají své oblíbené pláže v USA...
Zdroj: Pixabay.com

Pravděpodobně to začalo znechucenými pohledy a někteří návštěvníci pláže vás možná měli dokonce tendence z tohoto místa vykázat. Proto po celém světě vznikají „Dog friendly“ pláže, které jsou vyhrazené především pejskům a jejich doprovodu. Pojďte se společně s námi podívat na pět nejlepších pláží pro pejsky v celé Americe!

1. Huntington Dog Beach

Huntington Dog Beach

Nejlepší pláž pro psy v Kalifornii. Zdroj: www.zippypaws.com

Jedna z nejlépe hodnocených psích pláží vůbec! Ti, kdo již Huntington Dog Beach navštívili, si pochvalují zejména její krásné a především čisté okolí, okouzlující atmosféru, ale i přátelské návštěvníky. K dispozici jsou zde sáčky na psí exkrementy i volné a prakticky ničím neohraničené prostranství pro bezbřehé dovádění vašich psích miláčků. 

V bezprostřední blízkosti pláže najdete také parkoviště, které ovšem bývá v pokročilejších denních hodinách poměrně zaplněné. Parkování tudíž vyžaduje trochu více času, umu a vaší trpělivosti. Na pláži se pravidelně pořádají nejrůznější zábavné akce, ale i pravidelné závody v surfování koho jiného, než našich milovaných psích mazlíčků!

Kde pláž najdete: 100 Goldenwest St, Huntington Beach, CA 92648, Spojené státy

2. First Landing State Park Beach

First Landing State Park Beach

Nejlepší pláž pro psy ve Virginii. Zdroj: www.dcr.virginia.gov

Proč získala pláž pojmenování First Landing State Park? To kvůli historické události z roku 1607. Právě v tento rok totiž došlo na pláži k masivnímu vylodění anglických kolonistů. Aby se na tuto událost nezapomnělo, pláž i přilehlý park dostali odpovídající jméno. 

Pláž pro pejsky i další čtyřnohé mazlíčky je pokryta světlým pískem, který sem tam narušuje místní flóra. Pláž je otevřená celoročně a její délka dosahuje více, než 1,5 míle. Vůz můžete zaparkovat na blízkém parkovišti, které ovšem také bývá během hlavní sezóny poměrně přeplněné.

Kde pláž najdete: 100 Goldenwest St, Huntington Beach, CA 92648, Spojené státy

3. Jupiter Dog Beach

Jupiter Dog Beach

Nejlepší pláž pro psy ve státě Florida. Zdroj: tripadvisor.com

Jedna z nejkrásnějších floridských pláží, kde můžete popustit uzdu vaší fantazii i vodítko vašim chlupatým mazlíčkům. Přesně taková je Jupiter Dog Beach – písčitá kráska, kterou halí příjemný stín palem. Dovádějící mazlíci na pláži i ve vlnách dokáží vykouzlit úsměv na rtech i tomu největšímu pesimistovi.

Jediný problém zde můžete spatřit v nezodpovědných majitelích pejsků, kteří po svých čtyřnohých chlupáčích i přes sáčky, které jsou zde volně k dispozici, neuklízí a tak vás při procházce v brzkých ranních či pozdních večerních hodinách může na pláži znechutit „voňavé“ překvapení. 

Kde pláž najdete: 2188 Marcinski Rd, Jupiter, FL 33477, Spojené státy

4. Double Bluff Beach

Double Bluff Beach

Nejlepší pláž pro psy ve státě Washington. Zdroj: whidbeyisland.us

Další z pláží, kde je možno pustit všeho mazlíčka „na volno“ a dopřát mu pořádné protažení nožek i celého těla. Písčitý úsek, který měří na délku více, než 2 míle si oblíbili zejména majitelé se štěňaty, která se zde vyřádí do sytosti. K dispozici jsou sáčky na úklid psích exkrementů, ale i speciální myčka pro případy nehody.

Pláž Double Bluff Beach je pokryta jemným pískem, který občas protne kus naplaveného dřeva, s nímž se vaši čtyřnozí přátelé zaručeně vyřádí. Okolní krajina láká k dlouhým procházkám i bezstarostnému rozjímání ve společnosti nejvěrnějšího přítele člověka.

Kde pláž najdete: S Double Bluff Rd, Freeland, WA 98249, Spojené státy

5. Arroyo Burro Beach Park

Arroyo Burro Beach Park

Další z "dog-friendly" pláží v Kalifornii. Zdroj: californiatourisminfo.blogspot.com

Arroyo Burro Beach můžete znát také pod označením „Hendryho pláž“. Tato jediná pláž v Santa Barbaře, kde je dovoleno venčit pejsky bez vodítka dosahuje značné rozlohy pro koupání, dovádění, ale i surfování nebo pozorování velryb. Součástí pláže jsou také stinné travnaté plochy, které přímo vybízejí k romantickému pikniku.

A u romantiky ještě chvíli zůstaneme. Pokud vám to denní harmonogram či načasování vašeho čtyřnohého miláčka dovoluje, setrvejte na pláži až do západu slunce. Ten je zde totiž zcela odzbrojující! U pláže je parkoviště i myčka, kde za 10 dolarů spláchnete ze sebe či vašeho psíka sůl, pot i další pozůstatky plážového dovádění. 

Kde pláž najdete: 2981 Cliff Dr, Santa Barbara, CA 9310, Spojené státy

Pes jako vaše vizitka

Jaký pán, takový pes… Mějte toto staré známé moudro na paměti nejen v případě, kdy navštívíte některou z výše zmíněných pláží, ale také kdykoli, kdy se vydáte se svým věrným přítelem ven. Ona taková svému osudu zanechaná voňavá překvápka totiž nejsou vizitkou vašeho psa, ale tou vaší. Přemýšlejte o tom…

Autor: Vendula Vrablová Po, 10/17/2016 - 18:47

Zájezdy do této oblasti

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-