Silicon Valley. Víte, kdo všechno sídlí v Křemíkovém údolí?

Města: 
Za humny je San Francisko, ale pozemky jsou tady mnohem dražší. Vítejte v Silicon Valley, v Křemíkovém údolí, kde sídlí snad všechny důležité počítačové a technologické firmy. Podobně jako se bohaté paničky procházejí po pařížské Champs-Élysées, bloudí milovníci IT mezi stanovišti takových velikánů jako je Google, Apple nebo Facebook.
Silicon Valley - mapa
Kolik společností sídlí v Silicon Valley? Na počtu nezáleží, kdo něco znamená, je tady.

Křemíkové údolí leží na jihu sanfranciského pobřeží v Kalifornii a je mekkou všech počítačových firem. Právě tady najdete sídla kolosů typu Google, Apple, Facebook, Adobe nebo Hewlett-Packard. A proč právě tady? Dlouhou dobu tady totiž probíhaly nejrůznější výzkumy amerického námořnictva a NASA, a tak tu vzniklo doslova podhoubí pro vývoj nových technologií.

Silicon Valley - Golden Gate Bridge

Kouseod Silicon Valley leží slavné San Francisko se svým Golden Gate Bridge. Zdroj:

Odtud byl už jen krůček k tomu, aby se tu podobné firmy začaly líhnout ve velkém. Silicon Valley se tak stalo světovým centrem počítačového vývoje a právě tady musí Vaše firma sídlit, pokud opravdu něco znamená. Za centrum Sillicon Valley je považováno město San José s asi milionem obyvatel.

Silicon Valley - Křemíkové údolí

Sillicon Valley neboli Křemíkové údolí je místem, kam se chce dostat každá počítačová společnost. Zdroj:

Údolí potěšení srdce a paněženky

A proč se údolí jmenuje „Křemíkové“? Jméno mu už v sedmdesátých letech přidělil novinář Don Hoefler, když popisoval zdejší trend v koncentraci firem, zabývajících se křemíkovými mikročipy a počítači. Původní přezdívka tohoto údolí, kde rostly bohaté ovocné sady, zněla poněkud jinak – Údolí potěšení srdce. Dnes jde ale spíš o údolí potěšení peněženky – zdejší pozemky jsou mnohdy dražší, než ty nejdražší na Mantattanu.

Autor: Viola Kratochvílová St, 07/18/2012 - 14:42

Zájezdy do této oblasti

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-