McWay Falls: 24 metrů a kolem magické liduprázdno

Je úchvatný, 24 metrů vysoký a elegantně, i když s jistou silou dopadá do nepříliš navštěvované zátoky na kalifornském pobřeží. Voda z něj se tak vlévá přímo do oceánu. Kde ho najdete, odkud se na něj podívat a proč?
Vodopád McWay Falls v Kalifornii.
Jeden ze dvou kalifornských vodopádů, které padají rovnou do oceánu.

Celému místu dodává jedinečnou atmosféru i to, že do zátoky, na zdejší pláž, nechodí lidé, tedy dostanou se sem jen ti, kteří si k tomu vezmou člun. Na vodopád se můžete podívat shora z parkoviště u Highway 1, ale taky se můžete projít až k němu po zhruba 800 metrů dlouhé stezce. Kromě samotné vody vás jistě uchvátí i pohled na zdejší palmy a útesy.

Kde najdete McWay Falls?

Obdivuhodný vodopád zasazený do krásné scenérie se nachází v kalifornském regionu Big Sur. Protože zde na americké poměry žije poměrně málo lidí, je celá oblast spíš rekreační a přeje turistům a dovolenkářům.

Co dál? U vodopádu skončit nemusíte

Kromě McWay Falls je toho v oblasti k vidění mnohem víc. Prozkoumat můžete i okolí říčky McWay Creek, která nakonec končí v oceánu. Vynechat nemůžeme zmínku státním parku Julia Pfeiffer Burns State Park jako takovém, v němž vodopád McWay Falls najdeme. Obdivovat tu můžete i nádherné sekvoje staré i 2 500 let. V parku se dokonce i na dvou místech může i kempovat, takže jestli si chcete užít divočiny, vydejte se sem.

Autor: Petra Malá St, 03/21/2018 - 15:18

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-